Εκμετάλλευση αλλοδαπών εργατών "ΕΛΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ'...


Η τοπική οικονομική ανάπτυξη στηρίζεται σε μεγάλο μέρος στην κοπιώδη εργασία αλλοδαπών εργατών και θα αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση, εάν οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών δεν ήταν επιεικώς απαράδεκτες.


θέλουμε να ακουστεί η φωνή «αυτών που δεν έχουν φωνή» και πρώτα από όλα των νέων, των παιδιών των μεταναστών. Των παιδιών που, ενώ έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, η ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους τα μεταχειρίζεται ακόμα ως «μετανάστες». Των παιδιών που, μετά την ενηλικίωση τους, κινδυνεύουν να μείνουν «χωρίς χαρτιά», «λαθραίοι» και «λαθραίες» στην ίδια τους τη χώρα και απειλούνται με απέλαση σε μια ξένη χώρα που δεν γνώρισαν ποτέ!

Θέλουμε ακόμα να αγωνιστούμε για την πραγματική και οριστική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/τριων, για σταθερές δουλειές με δίκαιες αμοιβές και κοινωνική ασφάλιση για έλληνες και μετανάστες και ειδικότερα για διακρατικές συμφωνίες για μεταφορά και αναγνώριση των ενσήμων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια, τη μαύρη εργασία, την ακραία εκμετάλλευση.

Γιατί καταλαβαίνουμε ότι ο αποκλεισμός των μεταναστών συμπολιτών μας αναιρεί τα καθολικά κοινωνικά δικαιώματα όλων μας, μετατρέποντάς τα σε προνόμια των λίγων. Και οι λίγοι δεν είμαστε εμείς. Για αυτό και ψάχνουμε τρόπο να συναντηθούμε, να συζητήσουμε, να φωνάξουμε μαζί, να βρούμε συλλογικούς δρόμους για να σπάσουμε τις ατομικές μας αγωνίες.

Σαν αριστερές δράσεις εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στους μετανάστες στην περιοχή μας...