ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ



Το κίνημα ενάντια στα διόδια, μέσα από τις τοπικές συντονιστικές επιτροπές κατοίκων και φορέων καθώς και από το πανελλαδικό συντονιστικό αυτών, είναι ένα κίνημα από τα «κάτω», όπου οι δράσεις, οι στόχοι και οι πολιτικές διαμορφώνονται και εξελίσσονται σε ανοιχτές συνελεύσεις των πολιτών. Έχει σαφείς στόχους και ξεκάθαρη ιδεολογική-πολιτική θέση: ενάντια στις απαράδεκτες συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων σε ιδιώτες, με στόχο ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια. Οι πρακτικές που ακολουθεί είναι οι κινητοποιήσεις και οι διαδηλώσεις στους σταθμούς των διοδίων με αιχμή του δόρατος το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ», που μαζικοποιείται και εξελίσσεται σε πρακτική που μπορεί να ακυρώσει τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων στη πράξη.
Ζητάμε την ξεκάθαρη πολιτική θέση των κομμάτων και των οργανώσεων, ζητάμε την στήριξή τους στον αγώνα, τους στόχους και τις πρακτικές μας.
Θεωρούμε ότι η ανατροπή του σκηνικού που έχει στηθεί στους εθνικούς μας δρόμους είναι εφικτή.
Δεν αρκούμαστε σε γενικά ευχολόγια «ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ» και σε κινητοποιήσεις ρουτίνας.
Καταγγέλλουμε αυτούς που είτε από πολιτικό «αυτισμό» είτε διότι «φοβούνται» κινηματικές δράσεις που δεν ελέγχουν, προσφέρουν δεκανίκια στο σύστημα και εκτονώνουν τις αντιδράσεις, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις των ανοιχτών συντονιστικών για μαζικοποίηση του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ» ,ως «ατομικό τσαμπουκά», δηλαδή τελικά προτρέπουν τον κόσμο να πληρώνει.
Οι απίθανοι αυτοί τύποι, λίγοι ανάμεσα στο πλήθος που αγωνίζεται με συνθήματα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ , ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ» , επιμένουν να μοιράζουν προκηρύξεις όπου χαρακτηρίζουν ως «ατομικούς τσαμπουκάδες» αυτούς που μήνες τώρα αγωνίζονται μαζικά, δυναμικά, κινηματικά, για την κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων σε ιδιώτες, για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια.

Χ.Π