ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ: Αλλιώς τα λέγατε κ. Παπακωνσταντίνου


Ακόμη ένα πλήγμα δέχτηκε το κυβερνών κόμμα από τα ίδια του τα «παιδιά». Μετά τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και την ΠΑΣΚ-ΟΤΑ, η κεντρική γραμματεία της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ με μια επιστολή κόλαφο προς όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου, δηλώνει αναγκασμένη να πορευτεί έπειτα από χρόνια «σε διαφορετικούς δρόμους».


Η ΠΑΣΚ-ΟΤΕ στη δισέλιδη επιστολή της, στην οποία επισυνάπτει άλλες οκτώ σελίδες με δημοσιεύματα του 2008 και του 2009, επιχειρεί να υπενθυμίσει στη σημερινή κυβέρνηση ότι «άλλα έλεγε τότε». Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα των δηλώσεων του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού: «Αυτός ο οργανισμός πρέπει να παραμείνει βασικό εργαλείο του Δημοσίου, για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της πληροφορικής και της τηλεπικοινωνίας στη χώρα μας».

Ακόμη πιο κατηγορηματικός εναντίον της πώλησης του ΟΤΕ ήταν ο τότε εκπρόσωπος Τύπου και νυν υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου: «Η πώληση αυτή δεν συμφέρει ούτε τον Ελληνα καταναλωτή ούτε την ελληνική οικονομία... Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: η θέση μας είναι σαφής και διαχρονικά σταθερή. Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να διατηρήσει τον έλεγχο και τη διοίκηση του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού των Βαλκανίων».

Μάλιστα, στην επιστολή γίνεται αναφορά και στη χαμηλή τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, με την επισήμανση ότι «κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν προτείνει πώληση μετοχών, υπενθυμίζοντας ότι όσοι το πράξουν αγγίζουν τα όρια του ποινικού δικαιου»...