Οι δήμοι αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος αιγιαλού


Αδυναμία να καταβάλουν το αντάλλαγμα για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του αιγιαλού δηλώνουν 28 δήμοι της Αττικής και νησιών του Αργοσαρωνικού. Σε επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους βουλευτές Αττικής και τον περιφερειάρχη Αττικής, οι δήμαρχοι των περιοχών αυτών ζητούν να μην επιβληθεί το συγκεκριμένο τέλος για τη φετινή περίοδο και να μην γίνει ανάκληση της παραχώρησης της χρήσης του αιγιαλού.


Οι δήμαρχοι Αγκιστρίου, Αίγινας, Αλίμου, Ασπροπύργου, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Ελευσίνας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κρωπίας, Κυθήρων, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Μεγαρέων, Μοσχάτου - Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιώς, Περάματος, Πόρου, Ραφήνας- Πικερμιού, Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Σπάτων - Αρτέμιδος, Σπετσών, Τροιζηνίας, Ύδρας, Χαϊδαρίου και Ωρωπού υπογραμμίζουν ότι κάθε χρόνο καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να είναι οι παραλίες καθαρές προς χρήση των λουομένων (απομάκρυνση σκουπιδιών, μπάζων, φυκιών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των ακτών, πρόσληψη ναυαγοσωστών κ.λπ.).

Ειδικά φέτος, όπως σημειώνουν, μετά τον "Καλλικράτη" και λόγω της οικονομικής κρίσης, η τακτική επιχορήγηση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει μειωθεί επιπλέον κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. "Οι πολίτες - λουόμενοι αναγνωρίζουν μόνο τους δήμους ως υπεύθυνους για την καθαριότητα και την ομαλή λειτουργία των ακτών και αυτήν την περίοδο καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσουμε τις ακτές καθαρές, με υπέρογκο κόστος και σημαντικές δαπάνες για τον σκοπό αυτό", τονίζουν οι 28 δήμαρχοι.

πηγή:ΑΥΓΗ