Με χίλια ονόματα μία χάρη ακρίτας ειτ' αρματολός αντάρτες, κλέφτες, παλικάρι πάντα ειν' ο ίδιος ο λαός.

Στη φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου τη σφραγίδα τους έβαλαν πολλές χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα, που έδοσαν το παρόν  και σε ορισμένες περιπτώσεις παρήλασαν ενωτικά ειρηνικά και μαχητικά, με τα δικά του "ΟΧΙ" στην τρόικα, τα μνημόνια, το φασισμό και τη συγκυβέρνηση.

ΩΡΩΠΟΣ


ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ 
Σε Γιάννενα, Γρεβενά, Δράμα και Κομοτηνή ματαιώθηκαν οι παρελάσεις λόγω καιρικών συνθηκών. Διαμαρτυρίες στην Πάτρα και πορείες μετά την παρέλαση.  Άσκηση βίας από τις δυνάμεις της αστυνομίας και προσαγωγές στο Ηράκλειο.Απωθήθηκαν βίαια οι διαδηλωτές όταν επιχείρησαν να διαδηλώσουν μετά το πέρας της παρέλασης. Σημαιοφόρος παρέλασε ξυπόλητη στο Σύνταγμα. Στο Περιστέρι, μαθητές παρέλασαν με αντιναζιστικά περιβραχιόνια.

 
1.32 μ.μ.: Ηράκλειο Κρήτης: Φυγάδευσαν τους επισήμους - Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον διοικητή της ΥΠΕ Αντώνη Γρηγοράκη από τα σκαλοπάτια πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου,προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις στο χώρο της παρέλασης.  Τεράστιες δυνάμεις της αστυνομίας στην Πλατεία Ελευθερίας.
Το σημείο της εξέδρας παραμένει αποκλεισμένο ενώ οι ομάδες εκείνων που αντιδρούσαν σε όλη την διάρκεια της παρέλασης παραμένουν στο χώρο και φωνάζουν συνθήματα.


1.29 μ.μ.: Στην Ιερισσό οι μαθητές παρέλασαν με μαύρες κορδέλες στα χέρια κ μπλούζες που έγραφαν "SOS Χαλκιδική-Όχι στην εξόρυξη χρυσού" 
1.20 μ.μ., νωρίτερα στην Πάτρα: Διαδηλωτές διασχίζουν την Αγίου Ανδρέου με συνθήματα κατά του Μνημονίου και της Τρόικα.

1.10 μ.μ.: Τρεις προσαγωγές στο Ηράκλειο Κρήτης  από την αστυνομία.
12.43 μ.:  Τριπλή παράταξη ΜΑΤ εμποδίζει ομάδα διαδηλωτών να προχωρήσει στη Μεγ. Αλεξάνδρου. Φαίνονται και ΜΑΤατζήδες να τραβούν φωτογραφίες τους διαδηλωτές. 
12.40 μ.: Περιστέρι, νωρίτερα: Οι μαθητές του 6ου Ενιαίου Λυκείου Περιστεριου παρέλασαν φορώντας αυτοκόλλητα κατά του ρατσισμού και περιβραχιόνιο αντιναζί.

12.06 μ :Στην Αθήνα σημαιοφόρος παρέλασε ξυπόλητη





Κατά τις 11,  διαδηλωτές ήταν συγκεντρωμένοι στην Αγ. Σεραφείμ (κάθετος στην παραλιακή περίπου στα 300 μέτρα από την εξέδρα). Ο χώρος είναι αποκλεισμένος από δυνάμεις και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ.  Στην Βασ. Όλγας με Κ. Αιτωλού βρίσκονται πάνω από 200 άτομα που συγκεντρώθηκαν από τοπικές επιτροπές από το κέντρο, την Τούμπα και τις γύρω περιοχές. Οι συγκεντρωμένοι έχουν αποκλειστεί από κλούβες και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αφού είναι κλειστοί όλοι οι κάθετοι δρόμοι. Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και συνδικαλιστών διαπραγματευόταν με την αστυνομία και ζητά να αφεθούν οι διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία τους προς την παρέλαση.

11.45 π.μ.: Ένταση πριν από λίγη ώρα στην Κάτω Αχαία στην πλατεία Δημαρχείου, όταν εμφανίστηκε ομάδα 15 μελών της Χρυσής Αυγής με σκοπό να καταθέσει στεφάνι. Μέλη λαϊκών συνελεύσεων, αντέδρασαν στην παρουσία τους και στην πρόθεσή τους να καταθέσουν στεφάνι.
11.42  π.μ.: «Πετυχημένη αντιφασιστική παρέμβαση στο Μαρούσι,  με πορεία, πανό, συνθήματα. Ο κόσμος αντέδρασε πολύ θετικά» από
11.40 π.μ.: Κόσμος συγκεντρωμένος στο Πολυτεχνείο από αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές κινήσεις.
11.39 π.μ.: Λόγω κακοκαιρίας, δεν θα γίνει η μαθητική παρέλαση στην Καστοριά, μόνο στρατιωτικά τμήματα, σημαιοφόροι και παραστάτες θα παρελάσουν.
11.36 π.μ.Ηράκλειο:  Οι μαθητές του Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού ύψωσαν τη γροθιά τους την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους. Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μόνο ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, ενώ κανένας από τους μαθητές που παρέλασαν δεν γύρισε το κεφάλι στην πλευρά της εξέδρας. O κόσμος είναι πολύ λιγότερος από άλλες χρονιές.
11.35 π.μ.: Ματαιώθηκαν οι παρελάσεις σε Ιωάννινα και Γρεβενά λόγω της κακοκαιρίας και της καταρρακτώδους βροχής.
11.30 π.μ. , Πάτρα, πριν λίγο: Οι πρώτες διαμαρτυρίες πολιτών ξεκίνησαν στο κέντρο της Πάτρας.
11.25 π.μ.: Σε ρυθμούς... ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, με μαθητές από ελάχιστα σχολεία. Στο χώρο και κόσμος από την Ανοιχτή Πόλη και άλλους φορείς και οργανώσεις που φώναξαν συνθήματα.
11.19 π.μ.: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Διαδηλωτές στο χώρο της παρέλασης φωνάζουν συνθήματα, υπό την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ.  
11.16 π.μ.: Μόνο αστυνομικοί και ελάχιστοι πολίτες στην αστυνομοκρατούμενη Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα:

11.13 π.μ.Στρατιώτες παραταγμένοι  εκατέρωθεν της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη

11.07 π.μ.: Ξεκινά η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, πριν λίγα λεπτά έφτασε ο Κ. Παπούλιας

11.05 π.μ.: Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Real, στρατιώτες έχουν παραταχθεί και στο Σύνταγμα, για λόγους ασφαλείας αλλά και για να φαίνεται ότι υπάρχει κόσμος εκεί που βρίσκονται οι επίσημοι!

11.00 π.μ.: Αστυνομοκρατούμενη η Θεσσαλονίκη.

10.55 π.μ.: Ενταση πριν λίγο στην Αθήνα, με αστυνομικούς να τραβολογάνε δυο γυναίκες για να πάνε πίσω από τα κάγκελα που έχουν στηθεί κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.

10.50 π.μ.: Επιβεβαιώνονται απ΄ ό,τι φαίνεται οι αναφορές για στρατιωτικούς που θα βρίσκονται παραταγμένοι κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
10.39 π.μ.: Ματαιώνεται η μαθητική παρέλαση στην Ξάνθη, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Θα γινει μόνο η στρατιωτική  παρέλαση.
10.30 π.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με βροχή σήμερα θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη αλλά και με ισχυρά μέτρα ασφάλειας με χιλιάδες αστυνομικούς αλλά και κόκκινες ζώνες. Συγκεκριμένα κόκκινη ζώνη αποκλεισμένη από την αστυνομία θα είναι όλη η περιοχή γύρω από την εξέδρα των επισήμων. Εντωμεταξύ συγκεντρώσεις καλούν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς, κινήσεις πολιτών.
10.25: Και στρατός στα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη; Παρόλο που πριν από μερικές μέρες το ΓΕΣ έστειλε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθάριζε πως δυνάμεις του ελληνικού στρατου δεν θα συμμετάσχουν στα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. 

10.15 π.μ.: Στις 12 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.  Στη φωτό, τραβηγμένη, πριν λίγο, αστυνομικοί στη Μεγ. Αλεξάνδρου, και οι πρώτοι διαδηλωτές που έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται.  Στον ουρανό της Θεσσαλονίκης το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

10.05 π.μ.: Σε αστυνομικό κλοιό το Σύνταγμα, όπου είναι και κλειστός ο σταθμός Μετρό. Κλειστή από τις 9.20 η Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον, και όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του Ζαππείου. Κλούβες των ΜΑΤ στην Αμαλίας, στην είσοδο του Ζαππείου, και εκατοντάδες αστυνομικοί στο χώρο του Εθνικού Κήπου. Από το ύψος της Πανεπιστημίου θα μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί τη μαθητική παρέλαση.  


http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9864:28-oktwvrh-parelaseis-politwn-vaxevanis&catid=80:koin-dikaiomata&Itemid=180