Ομερτά στη Βουλή υπέρ του τζάμπα μάγκα, συκοφάντη, Άδωνι Γεωργιάδη – Τρίμης: “Ντροπή! Κατάντησαν τη Βουλή άσυλο ανομίας…”

πηγή: Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος 


 Πολιτική κάλυψη παρείχαν στον  Άδωνι Γεωργιάδη 102 βουλευτές ψηφίζοντας κατά της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, αναφορικά με την μήνυση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Δημήτρης Τρίμης μετά τη συκοφαντική επίθεση που είχε δεχτεί από τον τότε βουλευτή του ΛάΟΣ.

Στη σημερινή συνεδρίαση, υπέρ της άρσης ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη τάχθηκαν 80 βουλευτές, κατά 102, παρών δήλωσαν 13, ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί, στις 20 Μαΐου, η κάλυψη του κ. Γεωργιάδη από την αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας με την στήριξη και της Δημοκρατικής Αριστεράς!

Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, σήμερα,  αρνήθηκε να δεχθεί την άρση της ασυλίας του λέγοντας: «Είμαι βουλευτής, είμαι στη Βουλή, μιλάω σε άλλο βουλευτή και το σχόλιο μου έχει πολιτική κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στη σχέση του με τον Δημήτρη Τρίμη. Δεν είναι προσωπικό σχόλιο στον Δημήτρη Τρίμη τον οποίο δεν τον ξέρω και ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Είναι ο ορισμός της βουλευτικής ασυλίας με το πνεύμα της πολιτικής ελευθερίας του λόγου γι αυτό και αιτούμαι τη μη άρση ασυλίας μου».

Αντιθέτως, το…επιχείρημα της ελευθερίας του λόγου δεν ήταν αρκετό για τους βουλευτές Γιάννη Κεφαλογιάννη (ΝΔ), Χρήστο Κέλλα (ΝΔ) και Μιχάλη Κασσή (ΠΑΣΟΚ) των οποίων ήρθη η ασυλία τους.

Αν μη τι άλλο προκαλεί εντύπωση πως ο κατά τα άλλα “λαλίστατος”  κ. Άδωνις Γεωργιάδης αρνήθηκε να άρει από μόνος του την βουλευτική ασυλία και να υποστηρίξει τα όσα…κατήγγειλε από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου και μάλιστα σε “ζωντανή” τηλεοπτική μετάδοση. Αν αυτό δεν αποτελεί ενοχή συκοφαντίας, τότε τι αποτελεί;

Ελπίζουμε τουλάχιστον να κατανόησε ότι τα όσα αναφέρει ο ίδιος ή άλλοι βουλευτές χωρίς τα στοιχειώδη αποδεικτικά στοιχεία δεν θα μένουν αναπάντητα. Δυστυχώς για τον ίδιο, η ΕΣΗΕΑ και ο Πρόεδρός της, δεν είναι φιλικά τηλεοπτικά πάνελ…


Πως φτάσαμε μέχρι τη μήνυση

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, την 1η Ιουλίου του 2011, μία ημέρα μετά τη βίαιη αστυνομική καταστολή της διαδήλωσης στο Σύνταγμα και στη σκιά των αιτιάσεων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης περί «δράσης των κουκουλοφόρων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έλεγε: «Ο Δημήτρης Τρίμης, ο δημοσιογράφος της ΕΣΗΕΑ, δεν είναι κουκουλοφόρος. Ούτε φόρεσε ποτέ στη ζωή του κουκούλα. Είναι όμως με σπασμένο χέρι».

Με φωνές από τα έδρανα του κοινοβουλίου ο τότε βουλευτής του ΛάΟΣ (και νυν της Ν.Δ.) Αδωνις Γεωργιάδης τον διέκοπτε, λέγοντας επανειλημμένως: «Ο αρχηγός τους είναι, δεν τα ξέρεις καλά». Θέση στην οποία επέμεινε και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ως εγκαλούμενος, κάνοντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα και δηλώνοντας με στόμφο ότι ουσιαστικά αναβάθμισε τον κ. Τρίμη αφού, όπως είπε, από γραφείο Τύπου των κουκουλοφόρων τον προβίβασε σε αρχηγό!