Νέα απεργία στη Wind

Το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone έχει προκηρύξει απεργία για την Τρίτη 3 Μαρτίου με αιχμή την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης
 Νέα 48ωρη απεργία, στις 4 και 5 Μαρτίου, προκήρυξε το  Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind ζητώντας την άμεση υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, η μετενέργεια της οποίας έληξε την 1η Δεκεμβρίου 2014.
«Στις συναντήσεις που είχαμε με μέλη της διοίκησης μας έλεγαν ότι θέλουν να υπογράψουν σύμβαση, ζητούσαν όμως παράταση και πάγωμα των διαδικασιών. Στο μεταξύ, οι νεοπροσληφθέντες υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, ενώ πολλά από τα επιδόματα που δικαιούμαστε, όπως αυτό της ξένης γλώσσας ή το επίδομα ακουστικού, έχουν μετατραπεί σε οικειοθελείς παροχές από την εταιρεία» μας λέει ο Στέφανος Μάλαμας, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου.
«Δεν είναι δυνατόν να εξαρτάται το εισόδημα και η οικογένειά μας από αόριστες δηλώσεις του, τύπου “δεν θα πειράξουμε μισθούς”, που δεν μπορούν να δοθούν γραπτώς» αναφέρει σχετική ανακοίνωση που κάνει σαφές ότι οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους.
Οπως μας ενημέρωσε ο Στ. Μάλαμας, υπήρξαν συναντήσεις με αρκετά σωματεία του κλάδου (Victus, Vodafone, NOKIA, Forthnet, Intracom, ΠΛΑΙΣΙΟ, 360 Connect) προκειμένου να οργανωθεί δράση από κοινού. Μέχρι στιγμής το Επιχειρησιακό Σωματείο της Vodafone έχει προκηρύξει απεργία για την Τρίτη 3 Μαρτίου με αιχμή την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Τοπικές συνελεύσεις, συλλογικότητες και επιτροπές αλληλεγγύης βρίσκονται στο πλάι των εργαζομένων της Wind και ήδη έχουν αποφασίσει δράσεις σε τοπικό επίπεδο σε διάφορες πόλεις της χώρας για τις 5 Μαρτίου.
*Σημεία απεργιακής συγκέντρωσης: Λ. Αθηνών 106, Κηφισίας 66 και Νεαπόλεως 1-3, στις 9 το πρωί.
πηγή: Εφ. Συν.