Γερμανικές Αποζημιώσεις, μας χρωστάνε 70 δις ευρώ!



Στοιχεία για τις Γερμανικές αποζημιώσεις έδωσαν χθες στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, σε συνάντηση που είχαν με το προεδρείο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.
Ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στη συνάντηση τόνισε, ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις δεν πρέπει να σχετίζονται με την συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία και να μην δοθεί το μήνυμα ότι πρόκειται για απάντηση των Ελλήνων στα σκληρά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου. Το θέμα των αποζημιώσεων είναι πολύ παλιό, αλλά όπως ανέφερε ο κ Γλέζος καμία κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν τις έχει διεκδικήσει και δεν έχει δεχθεί καν το Εθνικό Συμβούλιο για να συζητήσουν το θέμα.
Σύμφωνα με τον κ Γλέζο οι αποζημιώσεις ανέρχονται σε 7,5 δισεκατομμύρια 100 εκατομμύρια δολάρια, σε τιμές του 1938, και σε 3,5δις $ , επίσης σε τιμές 1938 που αφορούν τα κατοχικά δάνεια, τα οποία είναι πραγματικά χρήματα, δεν πρόκειται για φανταστικές διεκδικήσεις καθώς καταγράφονται κάθε χρόνο στους ισολογισμούς της Γερμανικής Τράπεζας. Επίσης τίθεται και το θέμα των θησαυρών, σε χρυσό και αρχαιότητες που λεηλάτησαν οι Γερμανοί από τη χώρα κατά την περίοδο της κατοχής.
Σε δεύτερο επίπεδο οι Γερμανοί ακόμη χρωστάνε αποζημιώσεις σε μεμονωμένα άτομα. Σε συγγενείς δηλαδή εκτελεσθέντων από τα δεκάδες ολοκαυτώματα που πραγματοποίησαν οι Γερμανοί στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου, τόνισαν ότι το 1960 οι γερμανοί έδωσαν κάποιες αποζημιώσεις σε Έλληνες πολίτες, ύψους 115 εκατομμυρίων μάρκων. Αυτά τα χρήματα όμως αφορούσαν μόνο τα θύματα που προέρχονταν από τη γερμανική ιδεολογία, όλους δηλαδή τους δολοφονηθέντες Έλληνες Εβραίους πολίτες, τους ομοφυλόφιλους και τους τσιγγάνους. Τα μέλη του Συμβουλίου τόνισαν ότι αυτές οι αποζημιώσεις δόθηκαν για να αποκατασταθούν οι σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ. Επίσης οι Γερμανοί, αποζημίωσαν με περίπου 2.000.000δραχμές κάθε Έλληνα πολίτη που είχαν μεταφέρει σε ναζιστικά εργοστάσια και εργάζονταν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κυριαρχίας σε γερμανικά εργοστάσια!
Για τα χρήματα των κατοχικών δανείων, των κλοπιμαίων και των χρημάτων που έχει επιδικάσει υπέρ της χώρας μας η διάσκεψη των Παρισίων οι Γερμανοί δεν έχουν δώσει ούτε ένα Ευρώ!
Επιχείρημα των Γερμανών για να μην πληρώσουν ήταν το γεγονός ότι δεν θα έπρεπε μόνο η Δυτική Γερμανία να επωμιστεί όλο το βάρος των αποζημιώσεων. Έτσι το 1990 μετά την επανένωση των «δύο Γερμανιών» ξεκινά και ο χρόνος που υποχρεώνει τη Γερμανία να αποπληρώσει τις αποζημιώσεις.


Η επιστολή


Με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ο Υπουργός των Οικονομικών της κυβέρνησής σας, Σόιμπλε, έκανε την απαράδεκτη και αλαζονική, ειδικά για τη χώρα μας, δήλωση ότι «Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων».
Ως γενική αρχή μεταξύ των κρατών θα μπορούσαμε ίσως να το δεχθούμε, με την παρατήρηση ότι παραμένει αρχή της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, που δεν είναι υποχρεωτική για τα κράτη, αλλά για όσους την πιστεύουν. Και όλοι ξέρουν ότι ο περήφανος ελληνικός λαός έδειξε τη διεθνή του αλληλεγγύη σε κρίσιμες περιστάσεις όσο και όταν μπορούσε και δέχτηκε με ευγνωμοσύνη, όταν αγωνιζόταν σκληρά για ελευθερία και δημοκρατία, τη συμπαράσταση από τους δημοκρατικούς ανθρώπους όλων των χωρών.
Αν ο Σόιμπλε θέλει να μείνουμε στον κρατικό διαχειρισμό του θέματος και αν θέλει να είναι στοιχειωδώς πολιτικά και ηθικά συνεπής, τότε θα συμφωνήσει πως ούτε εμείς οι Έλληνες μπορούμε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε – και μάλιστα ως μικρή και σχετικά φτωχή χώρα – τα πολύ μεγάλα λάθη-εγκλήματα των Γερμανών πολιτικών, εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια και να αρνείται η Γερμανία να καταβάλλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων 100 εκατομμυρίων δολαρίων ( αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3 δισεκατομμυρίων 500 εκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). Η Ιταλία και η Βουλγαρία κατέβαλαν στην Ελλάδα έστω στοιχειωδώς τις επανορθώσεις που όφειλαν.
Του συνιστούμε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας: Αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία.
Συμφωνεί, λοιπόν, ο Σόιμπλε να μην συνεχίζουν να πληρώνουν οι Έλληνες επί 60 ολόκληρα χρόνια τα καταστροφικά για την Ελλάδα λάθη των τότε Γερμανών και μάλιστα όταν με τόσες θυσίες βοήθησαν κι αυτοί να απαλλαγεί και ο Γερμανικός λαός από τη χιτλερική βαρβαρότητα;
Απαντήστε, κ. Σόιμπλε, και μην κρυφτείτε, όπως οι συνάδελφοί σας, συνέχεια επί 60 χρόνια.
Το ξέρετε ότι έχουμε επικοινωνήσει με πολλούς αληθινά δημοκρατικούς Γερμανούς και συμφωνούν για το ολοφάνερο δίκιο μας, σώζοντας ένα μέρος της τιμής και της αξιοπρέπειας της νεότερης Γερμανίας πάνω σε αυτό το θέμα.
ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ