Αν ήσασταν δημοκράτες…


Να το πω όσο πιο απλά γίνεται: Έστω πως οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτή την κυβέρνηση πράγματι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα…
Έστω ότι θα εξαναγκαστούμε πράγματι σε βίαιη -δίχως δική μας πρωτοβουλία- έξοδο από το ευρώ, ο πληθωρισμός θα εκτοξευτεί, θα γίνει bank run, θα φτωχύνουμε ακόμη περισσότερο, δεν θα υπάρχουν καύσιμα, οι μεταφορές θα παγώσουν, θα λείψουν τα τρόφιμα, θα εξαντληθούν και όσα φάρμακα υπάρχουν, η χώρα θα υποφέρει πολλαπλάσια σε σχέση με όσο υποφέρει τώρα. Έστω ότι όλα αυτά θα γίνουν ακριβώς έτσι κι ότι ήδη, από τώρα, γνωρίζουμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να γίνουν διαφορετικά.

Αν ήσασταν δημοκράτες θα έπρεπε συνειδητά να επιλέξετε να σας συμβούν όλα αυτά και χίλιες φορές χειρότερα από το να δεχόσαστε να ψηφίσετε την κυβέρνηση του υπουργού που λέει -και μάλιστα λίγες μέρες μετά τον πνιγμό δώδεκα ανθρώπων στο Φαρμακονήσι- πως «η ποιότητα, η διαφορά κουλτούρας των μεταναστών που δεχόμαστε εμείς σε σχέση με τις άλλες χώρες, είναι τραγική». Αν ήσασταν δημοκράτες.

Αυγουστίνος Ζενάκος

πηγή: unfollou