Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος

Όλοι στη συγκέντρωση στην εφορία Κηφισιάς την Παρασκευή 31/1 στις 9 το πρωί

Το έκρυβαν τόσον καιρό, το παραδέχονται τώρα: Το χαράτσι της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) για το ΄11 και το ΄12, δεν πληρώθηκε για 1.645.000 παροχέςτα δύο αυτά χρόνια. Είμαστε πολλοί αυτοί που αρνηθήκαμε να πληρώσουμε, για μια κρίση που αυτοί δημιούργησαν. Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο που πρόβλεπε ότι θα μας κάνουν διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι. Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν, όπως επιχειρούν και πάλι:
Μέσα στο 2013 ήρθαν ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις για το χαράτσι του 2011 από τις εφορίες, ληξιπρόθεσμες το ΄13, που πρέπει να πληρωθούν μέχρι 31/1/2014. Μέσα στο 2014, έρχονται και νέες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις από τις εφορίες για τα χαράτσια της ΔΕΗ του 2011 και 2012, που δεν πληρώθηκαν, για ταυτοποιημένες παροχές, ή για όσες βρέθηκαν από τις διασταυρώσεις στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων που έγιναν το 2013.

Η προθεσμία εξόφλησης είναι στο τέλος του μήνα από την ηλεκτρονική ειδοποίηση (εμφάνιση της οφειλής στο Taxis και αποστολή email στη δηλωμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).

Όσο για τα ποσά, επικρατεί χάος. Τμήματα του χαρατσιού που έχουν πληρωθεί μέσω ΔΕΗ, η εφορία τα ζητάει και πάλι. Οι ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις δεν έχουν καμία πληροφορία, ούτε για την την παροχή που αφορά η οφειλή. Ο πολίτης θα πρέπει πάλι να στηθεί στην ουρά, να χάσει μεροκάματα, και να αποδείξει ο ίδιος προσκομίζοντας τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα εκατοντάδες λάθη. Και αν δεν μπορεί, θα τον υποχρεώσουν να πληρώσει ότι αυτοί θέλουν.


Για να απομυζήσουν και το τελευταίο μας ευρώ, επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν εφαρμόζοντας τον καινούριο νόμο που ψήφισαν (δε θα πάρουμε νέα μέτρα μας έλεγαν!):
  • Ληστρικά πρόστιμα για όλο ή για κάθε υπόλοιπο οφειλής σε περίπτωση τμηματικής καταβολής οποιουδήποτε ποσού: 10% για καθυστέρηση πληρωμής 2 μηνών, 20% μετά από 1 χρόνο, 30% μετά από 2 χρόνια.
  • Ηλεκτρονική κατάσχεση ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ από τραπεζικούς λογαριασμούς αδιακρίτως: μισθοδοσίας, συντάξεων, καταθέσεων
  • Κατάσχεση ακίνητης περιουσίας, σε δεύτερο στάδιο, και πλειστηριασμός.


Η εφορία Κηφισιάς προχωράει πιλοτικά τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις άμεσα. Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι;
Η ηλεκτρονική κατάσχεση από λογαριασμούς χωρίς ειδοποίηση είναι αντισυνταγματική. Είναι συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη να ενημερώνεται πριν το κρότος προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του ((παράγραφος 2, άρθρο 20 του Συντάγματος).

Όλοι στη συγκέντρωση στην εφορία Κηφισιάς την Παρασκευή 31/1 στις 9 το πρωί