«Λερναία Υδρα» η φοροδιαφυγή



Τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα από τη συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου είναι ορατά, καθώς δεν είναι λίγοι πλέον οι φοροφυγάδες που περνάνε από το ταμείο της Εφορίας, μετά τον εντοπισμό τους από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
Οι εκτεταμένες διασταυρώσεις των τραπεζικών λογαριασμών με τα δηλωθέντα εισοδήματα βγάζουν λαβράκια, αφήνοντας εκτεθειμένους στην Εφορία εκατοντάδες επιχειρήσεις, επιτηδευματίες, ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, μηχανικούς, αρχιτέκτονες), αγρότες, ακόμα και ανεπάγγελτους με τεράστιες περιουσίες.
Αποκαλυπτικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ τον Ιούνιο, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που προέκυψαν μετά τη σύγκριση δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών λογαριασμών αφορούν:
 Δικηγόρο στην Αθήνα ο οποίος δεν δήλωσε εισοδήματα συνολικής αξίας 16 εκατ. ευρώ!
● Ανδρόγυνο ιδιωτών σε νησί του Αιγαίου, που απέκρυψε εισοδήματα συνολικής αξίας 3,1 εκατ. ευρώ!
● Γιατρό γυναικολόγο που απέκρυψε 503.000 ευρώ. Αλλος γυναικολόγος δεν δήλωσε εισοδήματα 350.000 ευρώ.
● Δερματολόγο που δεν δήλωσε 274.000 ευρώ.

Πλαστά τιμολόγια

Από τον επιχειρηματικό κλάδο, μεγάλη φοροδιαφυγή διέπραξαν: τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες οικοδομικών υλικών, αλουμινίου, ενδυμάτων, φρούτων, εμπορικές επιχειρήσεις, τουριστικές, αγροτικές, χονδρικού εμπορίου, διαφημιστικές, μεταποιητικές κ.λπ., κυρίως μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων:
● Τεχνική και κατασκευαστική επιχείρηση δεν ζήτησε και δεν έλαβε 600 φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 3,9 εκατ. ευρώ.
● Επιχείρηση εμπορίου υγραερίου δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αξίας 751.804 ευρώ, αλλά ούτε έλαβε στοιχεία συνολικής αξίας 625.646 ευρώ.
..........................................................................................
Διαβάστε ολόκληρο το Αρθρο Στην http://www.efsyn.gr/arthro/lernaia-ydra-i-forodiafygi